WMX Wereld Kampioenschap Dames Valkenswaard

Afgelopen Paasweekend stond de eerste GP in Valkenswaard, voor het Wereldkampioenschap, op het programma voor Lianne. 52 dames hadden zich voor deze wedstrijd aangemeld. De kwalificatie is erg belangrijk want er mogen maar 40 dames van start.

Zondag begon de dag met een vrije training van 20 minuten lang. Deze heeft ze benut om de baan goed te verkennen. Hierna kwam de  tijdtraining. Lianne kon enkele ronde aanzetten, maar helaas kwam ze niet in haar ritme en duurde het lang voordat Lianne de ruimte kon vinden om een goede tijd neer te zetten. Uiteindelijk behaalde ze toch een 20e tijd. Waarmee ze zich kwalificeerde voor de wedstrijd.

Ook de 1e manche werd op zondag verreden. Lianne had een matige start maar de eerste 3 bochten verliepen soepel zo kwam ze de 2e ronde door op een 10e plaats. Gedurende de manche had Lianne veel strijd met diverse rijdsters maar moest toch enkele plaatsen prijsgeven. Lianne werd afgevlagd op een 16e plaats, waarmee ze 5 WK punten behaalde.

Maandag werd er ’s ochtends een warm up gereden en om half 11 was de start van de 2e manche verreden.

De warm up benutte Lianne  goed om de zware baan te verkennen.

De start van de 2e manche weer matig, ze vertrok op een 21e plaats. De eerste ronde kwam Lianne direct door op een 16e plaats. Ze klom op tot een 12e plaats. Dit kon Lianne goed vasthouden en reed naar de vrouwen voor haar toe. Helaas kwam Lianne de 5e ronde ten val en duurde het even voordat ze haar motor gestart kreeg. Dit resulteerde dat Lianne terug op een 34 plaats moest beginnen aan haar wedstrijd. Helaas was ze na haar val uit haar ritme maar ze werkte zich toch terug naar een 27e plaats.

Deze wedstrijd was een hele ervaring voor Lianne. De rondetijden liegen niet en deze bewijzen dat Lianne bij de top 15 thuis hoort. Op na de volgende  GP op 8 mei in Teutschenthal in Duitsland.

036D7Y1167KLEIN