WMX Assen

WK Assen

Afgelopen weekend stond voor Lianne haar 1e WK wedstrijd na haar blessure op de planning, deze werd verreden in Assen op het TT circuit.

Zaterdag ochtend verliep de vrije training moeizaam. Het had erg veel geregend waardoor de baan erg zwaar en moeilijk was. Lianne deed rustig aan om de baan goed te verkennen. Na een kwartier begon de tijdtraining. In deze training kon Lianne een paar rondjes aanzetten, helaas vielen er veel dames voor haar en had ze geen kans om een goede ronde te maken, dit leverde een 21e plaats op.

’s Middags viel het starthek voor de 1e manche. Lianne had een slechte start en ging als 30e door de eerste bocht. Toch wist ze zich naar voren te werken en kwam de eerste ronde door op een 10e plaats. Echter 2 ronden voor de finish kwam Lianne 2 keer achter elkaar ten val, waardoor ze helaas een plek verloor. Toch werd ze afgevlagd op een hele mooie 11e plaats.

Ook de start van de 2e manche op zondag ging slecht. Toch wist ze weer op een 10e plaats de eerste ronde door te komen. Echter na 2 rondjes zakte Lianne af naar een 13e plaats. Het rijden ging prima en de rondentijden zagen er ook goed uit. Helaas kwam Lianne de zesde ronde ten val en kon op een 20e plaats haar wedstrijd hervatten. Toch wist ze nog enkele dames in te halen en werd ze afgevlagd op een 17e plaats.

Met een 11e en een 17e plaats in de manches, leverde dit een mooie 14e plaats op in de totaaluitslag.

Hier is Lianne uiteraard heel erg blij mee. Ze wilt graag iedereen bedanken die voor haar klaar stonden en nog steeds staan. Ook wilt ze al haar sponsoren bedanken want zonder jullie kon Lianne dit ook niet bereiken.

 

assen ericlaurijssen