WK Teutschenthal

Het weekend 7 en 8 mei stond de 3e wedstrijd van het Wereld Kampioenschap Vrouwen op de planning. Dit weekend was een grote ervaring voor Lianne. De zeer moeilijke baan met sprongen en diepe sporen is iets waar Lianne nog weinig ervaring mee heeft.

De zaterdag begon met een vrije training. De baan was erg nat en zwaar te berijden. Lianne moest erg wennen aan de baan dus ze benutte deze training volledig om goed de baan te verkennen. De tijdtraining was belangrijk omdat er 7 dames af moesten vallen omdat er 40 dames van start mogen. De tijdtraining verliep voor Lianne moeizaam ze zette een 24e plaats neer.

In de eerste manche had Lianne een matige start en ze kwam als 22e door. Het was een moeizame manche en Lianne kwam niet in haar ritme. Gedurende de wedstrijd werden de ronde tijden beter en zelfs zette ze in de laatste ronde haar snelste rondetijd neer. Lianne werd afgevlagd op een 17e plaats.

Op zondag stond eerst de warming up op de planning. Deze duurde 10 minuten en opnieuw heeft Lianne deze goed benut om zich opnieuw voor te bereiden op de 2e manche.

De start van de 2e manche was minder. Maar na enkele ronde kwam Lianne door op een 18e plaats. Echter in de 5e ronde sprong Lianne te ver op een schans en ging hierbij door haar pols. De gehele wedstrijd heeft Lianne op haar tanden moeten bijten en moest genoegen nemen met een 21 plaats.

01_MG_9272-klein

De volgende GP voor Lianne gaat van start op 4 en 5 juni in St Jean d’Angely in Frankrijk.

Aankomend weekend staat Lianne aan de start bij de heren in Cuijk.