NK Oss

Op zondag 13 oktober, nam Lianne deel aan de wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap dames in Oss.

De training verliep erg stroef. Lianne kon niet in haar ritme komen en het gevoel op de motor was niet optimaal. Ondanks de vele regen van de afgelopen weken, lag de baan er perfect geprepareerd bij! Na wat aanpassingen aan de motor ging ze van start in de 1e manche.

Lianne was direct goed weg bij het starthek, de motor klom in de ketting en hierdoor moest ze van het gas af. Toch dook ze als 10 de eerste bocht in. Na 1 ronde wist ze al door te komen op een zevende plaats. Gedurende wedstrijd klom ze op naar een 4e plaats. Omdat de veteranen en de dames bij elkaar rijden tijdens de wedstrijden, worden deze 2 klasse wel apart geklasseerd, daarom finishte Lianne op een keurige 2e plaats bij de dames.

De start van de 2e manche was netjes. Ze dook als 5e de eerste bocht in en kwam de eerste ronde door op een 2e plaats. Na enkele ronde kwam een veteraan Lianne nog voorbij, even kon ze de aansluiting houden maar deze verloor ze helaas door enkele achterblijvers. Het rijden ging erg soepel en Lianne kon haar eigen tempo goed volhouden. Ze finishte deze manche als 3e en pakte opnieuw de 2e plaats bij de dames.

Met twee keer een 2e plaats in de manches, pakte ze ook de 2e plaats in de dag-uitslag. Lianne kijkt tevreden terug op deze prestatie.