GP Mantova Italië

In het weekend van 25 en 26 juni stond voor Lianne haar 3e wedstrijd voor het wereld kampioenschap op het schema. Deze keer reisde we af naar Mantova in Italië.

De zaterdag begon met een vrije training. Lianne benutte deze training om aan de baan te wennen. Het was een mooie hardere zand baan met flinke sprongen. Na deze training had Lianne de tijdtraining. Hier wist ze een mooie 20e plaats neer te zetten. Dit gaf zeker een goed gevoel voor haar eerste manche.

De eerste manche werd ook verreden op de zaterdag. Lianne was minder goed weg bij het hek maar maakte een aantal plaatsen goed in de eerste drie bochten. Lianne kwam door op een 13e plaats en ze hield dit vast. Helaas moest Lianne vroegtijdig de wedstrijd verlaten omdat haar schouder parten speelde. Na de wedstrijd heeft Lianne haar schouder goed laten rusten om vervolgens zondag van start te kunnen gaan.

Zondag ochtend begonnen de dames met de warming up. Opnieuw had Lianne een super goed gevoel op de motor en had heel veel zin in de 2e manche.

De start van de 2e manche was super. Lianne dook als 6e de eerste bocht in en kwam de eerste ronde door op een 8e positie. Zelfs klom Lianne nog op naar een 7e plaats. Gedurende wedstrijd zat Lianne volop in strijd om de 7e en 8e plaats. opnieuw voelde ze haar schouder goed maar wist zich staande te houden en werd Lianne afgevlagd op een zeer mooie 12 plaats.

Ondanks de resultaten van de eerste manche behaalde Lianne toch een 17e plaats in de dag uitslag.

 

_MG_8025-klein