EK Engeland

Op zondag 26 Juli stond de 4e wedstrijd om het Europees Kampioenschap op de planning. Het weer op zondag was bizar. Het heeft deze dag heel veel geregend. Ondanks het weer gingen de wedstrijden gewoon door.

De vrije training verliep soepel. Lianne heeft op haar gemak de baan verkent en had het zeker na haar zin op deze Engelse baan.

In de tijdtraining zette Lianne een super tijd neer. Ze behaalde een 2e tijd in deze training en ging met een goed gevoel de eerste manche in.

De start van de eerste manche was goed. Lianne dook als 3e de bocht in. Lianne kon de aansluiting niet vast houden aan de 2e dame. Lianne reed haar wedstrijd en gedurende wedstrijd begon ze weer in te lopen op de 2e dame. Lianne werd met 5 seconden achterstand afgevlagd op de 3e plaats.

Lianne had de 2e manche een super start. Ze dook nu als 2e de bocht in achter de

viervoudig Wereld Kampioene Steffi Laier. Lianne maakte helaas een foutje waardoor ze al snel op de 3e plaats lag. Ook deze wedstrijd heeft Lianne afgesloten op een 3e plaats.

Ook de start van de 3e manche verliep super. Als 3e kwam Lianne uit de eerste bocht. Ze kon direct de aansluiting vinden met de 2e dame. Echter na 2 ronden kreeg Lianne een steen op haar lip en moest even gas terug nemen. Ondanks de pijn, heeft Lianne de manche nog super kunnen uitrijden. Het gat naar de 2e dame werd dichtgereden, maar helaas kwam Lianne net 1 ronde te kort. Ze finishte op de 3e plaats met slecht 400ste seconde verschil met de 2e dame.

Met deze resultaten behaalde Lianne in de daguitslag een 3e plaats en kon haar beker van de 3e plaats weer in handen nemen.

In het Europees Kampioenschap staat Lianne op de 2e plaats  met 84 punten voor op de 3e dame in het kampioenschap.

Volgende en laatste wedstrijd wordt in Zwitserland verreden op 13 September in Hasle Rüegsau.

IMG_6140-1